Egy-két olvasott jó tanács (a már idézett Szécsi Marcz Ari: Ételtől lélekig könyvéből): az elemek táblázatát érdemes a konyhában kifüggesztve tartani, hogy ha esetleg hirtelen megzavarodnátok a sok elem között, legyen mibe kapaszkodni, plusz színes szigetelőszalaggal jelöljétek a fűszertartókon, szárazételes dobozokon, befőttes üvegeken, hogy azok melyik elemet tartalmazzák. A gabonáknál jó tudni, hogy igazi ízüket akkor érezzük, ha só nélkül főzzük őket, ha pedig a jang hatásukat szeretnénk fokozni, akkor pirítsuk meg egy kicsit először forró olajon őket, és csak utána főzőcskézzünk belőlük úgy, hogy a víz 1 cm-rel a gabona felett álljon. A zöldségeket, gyümölcsöket lehetőleg hosszában szeleteljük, mert a keresztbevágásnál az energiacsatornákat is elmetsszük. A nagyon erős hagymát pedig érdemes tisztítás után hideg vízbe tenni a felhasználásig. Nagyon-nagyon fontos, hogy a hozzávalókat az elemek sorrendjében tegyétek a főzőedénybe! Ez a ciklus ugyanis az élet minden részére nézve általános törvény, amely megteremti a harmóniát. Mindegy, hogy melyik elem a kezdőelem – a fontos, hogy ezek után megmaradjon a helyes sorrend. Kezdetben érdemes a hozzávalókat ebben a sorrendben az asztalra rakni: az ördög nem alszik! Kezdetben tény, hogy nagyon bonyolult lesz így a főzés, de hamar meg lehet szokni, aztán pedig már gondolkodás nélkül mennek sorban az elemek a fazékba! A harmóniához az is elengedhetetlen, hogy minden elem jelen legyen az ételben! Minél többször teszitek meg az energiakört egy ételben, annál több energiát fog az végül tartalmazni! Ha kimarad egy elem, akkor ne menjetek vissza! Csináljatok még egy kört, és akkor pótoljátok! Ugyanis nem az eleme mennyisége számít, hanem a megléte! Az elemek között viszont tartsatok 1-2 perc szünetet, hogy legyen idejük „beépülni” az ételbe. A legerősebb hatást az utoljára hozzáadott elem fogja kiváltani. Plusz az ízt az is meghatározza, hogy milyen a hangulatod, szóval érdemes vidáman, tettre készen belevágni a főzőcskézésbe!
jún
10
Tippek, tanácsok
| Szerző:
konyhanyu
| 5:54 pm
0
Szólj hozzá! A bejegyzés trackback címe:
https://lelekakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr436282371
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.