júl
6

Diós sült csirke

Címkék: csirke konyha dió hús | Szerző: konyhanyu | 1:44 pm

diós csirke.jpgA következő étel nemcsak nagyon finom, de még a vérszegénység és az alvási zavarok enyhítésére is kiváló! Melegítő hatása miatt érdemes nem a legnagyobb kánikulában elkészíteni, és akkor még abban is biztosak lehetünk, hogy elősegíti a vese működését, és erősíti a tüdő jangját is.

Ehhez a következő hozzávalókra van szükség: forró edény és pirospaprika (tűz), olaj, dió, szezámmag, gomba (föld), gyömbér, fokhagyma, hagyma, Sherry Brandy (fém), só és szójaszósz (víz), valamint darabolt csirke (fa).

Először is fogjuk a forró edényt, olajat öntünk bele, majd megpirítjuk a durvára vágott diót. Erre jön egy kis őrölt gyömbér, fokhagyma, hagyma és só, majd a darabokra vágott csirke is, aminek mindkét oldalát megsütjük. Ráhintjük a pirospaprikát, a szezámmagot (érdemes ezt is megpirítani még korábban) és a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd meglocsoljuk a Brandyvel, szójaszósszal. Az egészet addig főzzük, míg a hús kellően megpuhul!

Köretnek tökéletes a rizs vagy bármilyen frissítő hatású saláta.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr366468987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása