A következő étel nemcsak nagyon finom, de még a vérszegénység és az alvási zavarok enyhítésére is kiváló! Melegítő hatása miatt érdemes nem a legnagyobb kánikulában elkészíteni, és akkor még abban is biztosak lehetünk, hogy elősegíti a vese működését, és erősíti a tüdő jangját is.
Ehhez a következő hozzávalókra van szükség: forró edény és pirospaprika (tűz), olaj, dió, szezámmag, gomba (föld), gyömbér, fokhagyma, hagyma, Sherry Brandy (fém), só és szójaszósz (víz), valamint darabolt csirke (fa).
Először is fogjuk a forró edényt, olajat öntünk bele, majd megpirítjuk a durvára vágott diót. Erre jön egy kis őrölt gyömbér, fokhagyma, hagyma és só, majd a darabokra vágott csirke is, aminek mindkét oldalát megsütjük. Ráhintjük a pirospaprikát, a szezámmagot (érdemes ezt is megpirítani még korábban) és a felszeletelt gombát is hozzáadjuk, majd meglocsoljuk a Brandyvel, szójaszósszal. Az egészet addig főzzük, míg a hús kellően megpuhul!
Köretnek tökéletes a rizs vagy bármilyen frissítő hatású saláta.