A nagy nyári melegben mi is eshetne jobban, mint egy frissítő hatású, finom ebéd, ami csökkenti a testünkben lévő felesleges forróságot?! Erre pedig az olaszosan elkészített tonhal tökéletesen alkalmas.
Hozzávalók elemenként: pirospaprika, fekete olajbogyó (tűz), sárgarépa, olívaolaj (föld), hagyma, fehérbors, zsálya (fém), só, tonhal (víz), valamint petrezselyem és almaecet (fa).
Elkészítése: fogjuk a tonhalszeleteket, és olajban süssük mindkét oldalát aranysárgára, kevés fehérborssal és pici sóval. Vágjuk apróra a petrezselymet, tegyük bele egy nagy tálba, és keverjük össze egy kevés pirospaprikával. Adjunk hozzá finoman reszelve sárgarépát és egy kevéske olívaolajat. Ízesítsük a zöldségmixünket apróra vágott zsályával, finomra leszeletelt hagymával, kevés fehérborssal, sóval, majd végül locsoljunk hozzá egy kis almaecetet is. Erre helyezzük el a tonhalszeleteket, megszórjuk a halat is egy kis petrezselyemmel, és az egész ételt ízlésesen fekete olajbogyókkal díszítjük. Ha szeretnénk, szolgálhatunk fel mellé kenyeret is.