jún
21

rakott spenót.jpgÉs akkor nézzünk is egy receptet! Valami olyat, ami ebben a hol forró, hol szelesebb, hűvösebb időjárásban is tökéletes, ugyanis harmonizáló hatással bír! Plusz erősíti a csít (életenergiát), és még a vérképzést is elősegíti. Szóval dobjunk össze egy rakott spenótot!

A hozzávalók a következők: pirospaprika, oregánó (ezek tűz elemek, akárcsak a forró edény), spenót, tejszín, burgonya, olaj, tojás (föld elemek), fehérbors, chili, fokhagyma (fém), só (víz elem), citromlé (fa).

Mivel a forró edénybe fogunk mindent pakolni, ez megadja a kezdőelemet, azaz a ciklust a tűztől kezdve kell minden alkalommal végigvinni. Ebben először megmelegítjük az olajat, amiben aztán megforgatjuk az apróra tépdesett spenótleveleket. Jön a fűszerezés, a következő sorrendben: összenyomott fokhagyma, fehér bors, chili és só.

Egy olajozott üvegtálba kirakunk egy réteg spenótot, kevés citromlével és kevés oregánóval meghintjük. Az előzőleg megfőzött burgonyákat karikára vágva ráhelyezzük a spenótra, és meglocsoljuk tejszínnel. Ezt addig ismételgetjük, amíg ki nem fogyunk a spenótból. Felülre krumplikarikákat teszünk, és félbevágott keménytojással díszítjük, majd az egészet jól nyakon öntjük még tejszínnel, és közepes lángon készre sütjük.

Ha maradt még krumplink, vagy nagyon szeretjük, akkor olajon süthetünk mellé még karikákat.

És ami a legfontosabb hozzávaló: vidámság! Hiszen olyan lesz az ételed, mint a hangulatod!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr906395293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása